Investeren in jezelf Blog Calculator Nederlands Login

Bitcoin koers: de onverwachte effecten van Rusland vs Oekraïne

bitcoin crypto nederlands Mar 03, 2022

De strijd tussen Rusland en Oekraïne heeft grote gevolgen voor het volk. Daarnaast creëert het ook rimpel effecten. Een van deze rimpel effecten heeft betrekking op de Bitcoin koers.

Vraag naar Bitcoin stijgt

We zien onder andere dat de vraag naar Bitcoin de afgelopen tijd enorm stijgt. Dit komt doordat de waarde van de Russische roebel enorm is gedaald ten opzichte van de Amerikaanse dollar. Daardoor gaan mensen op zoek naar bezittingen/assets die hun waarde behouden. Hoewel Bitcoin nog niet gezien kan worden als een ‘store of value’ (iets wat zijn waarde behoudt), zien we wel dat Bitcoin een populaire optie is.

Zelf denk ik dat dit te maken heeft met het feit dat Bitcoin gedecentraliseerd is. Er is geen sprake van een centrale partij die de banken kan sluiten. Met Bitcoin heb je altijd toegang tot je geld en word je dus eigenlijk je eigen bank.

Crypto als steun

We zien dat crypto ook wordt gebruikt om Oekraïne te steunen. Sinds afgelopen zaterdag accepteert Oekraïne donaties in verschillende crypto valuta, waaronder Bitcoin en Ethereum.

Door deze situatie met Rusland en Oekraïne lijkt het sentiment rondom Bitcoin en crypto te veranderen. Mensen kunnen nu makkelijker inzien dat er voordelen zitten aan het zijn van je eigen bank.

Ontkoppeling Bitcoin-aandelen

Normaal gesproken zijn de koers van Bitcoin en de koers van aandelen redelijk aan elkaar gekoppeld. De laatste dagen zien we echter dat de koers van Bitcoin stijgt, terwijl de koers van veel aandelen juist daalt. We weten natuurlijk niet of deze ontkoppeling zich door gaat zetten, maar momenteel is de ontkoppeling in ieder geval aanwezig.

Ik denk zelf dat het sentiment van Bitcoin en crypto de komende jaren zich positief zal blijven ontwikkelen en dat er steeds meer nuttige toepassingen komen voor crypto in de wereld.

Benieuwd waarom de prijs van Bitcoin eerder deze week steeg met 14,5%? Lees dan deze blog post.

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.