Investeren in jezelf Blog Calculator Nederlands Login

3 redenen waarom Bitcoin gisteren 14,5% steeg

bitcoin crypto Mar 01, 2022

Gisteren steeg de prijs van Bitcoin met 14,5%, dit is natuurlijk een ongelofelijk grote stijging. Vandaag heb ik het daarom over drie redenen waarom deze stijging van 14,5% plaatsvond. Daarnaast vertel ik naar welk niveau Bitcoin naar mijn mening kan gaan op korte- en lange termijn.

Reden 1 voor de prijsstijging

De eerste reden heeft te maken met de website eBay. eBay heeft namelijk aangegeven dat het overweegt om crypto betalingen te gaan accepteren. Aangezien mensen op dit moment al NFTs kunnen verhandelen op eBay, lijkt het accepteren van crypto betalingen zeker niet onmogelijk of onrealistisch.

Doordat steeds meer platforms overwegen crypto te accepteren als betaalmiddel, wordt de adoptie van crypto groter, waardoor de vraag naar crypto kan stijgen.

Reden 2 voor de prijsstijging

De tweede reden heeft te maken met de situatie met Rusland en Oekraïne. De Russische roebel daalt ongelofelijk snel in waarde ten opzichte van de Amerikaanse dollar. Hierdoor zoekt de Russische bevolking naar een betaalmiddel wat zijn waarde behoud. Naast goud, zien we dat ook Bitcoin door hen wordt gezien als een goede optie. Door de daling van de roebel gaat de vraag naar Bitcoin dus enorm omhoog, waardoor de prijs van Bitcoin stijgt.

Reden 3 voor de prijsstijging

De 3e reden voor de enorme stijging van Bitcoin heeft te maken met de technische analyse. Recentelijk is $37.000 al twee keer een belangrijk punt geweest voor de prijs van Bitcoin.

De toekomst van Bitcoin

Waar gaat Bitcoin naar toe? Ik denk zelf dat $45.000 een heel belangrijk punt gaat zijn voor Bitcoin. Ik vermoed dat als we onder de $45.000 blijven, er opnieuw een correctie naar beneden gaat plaatsvinden. Als we door het niveau van $45.000 heen gaan, denk ik dat we wel eens verder zouden kunnen blijven stijgen.

Conclusie

Al met al komt de stijging van 14,5% dus voornamelijk door de adoptie van crypto als betaalmiddel, de oorlog in Oekraïne én door een belangrijk support punt in de technische analyse van Bitcoin.

Wil je meer uitleg over dit onderwerp? Kijk dan deze video die ik over de Bitcoin prijsstijging heb gemaakt.

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.