Investeren in jezelf Blog Calculator Nederlands Login

De volgende Bitcoin uitbraak? Technische analyse Bitcoin koers

Ik sprak laatst met Christian van Slapend rijk worden over de koers van Bitcoin. We hadden het onder andere over welke niveau’s nou echt belangrijk zijn om naar te kijken voor een echte uitbraak van de prijsacties.

Bitcoin steun en weerstand 2022

Sinds januari van dit jaar wordt Bitcoin al getrade tussen de $37.000 en de $45.000.

Op $37.000 vind je dus een hele duidelijke support en op $45.000 een resistance. Ik denk zelf dat deze niveau’s van $37.000 en $45.000 nog wel een langere tijd belangrijk zullen blijven.

Bollinger bands

Deze niveau’s komen namelijk ook terug bij de Bollinger bands. Bollinger bands geven een bereik aan waarbinnen ongeveer 90+% van de prijsactie zich bevindt.

De Bollinger bands worden gebruikt als een dynamische support en resistance van de Bitcoin koers. Aan de hand van de Bollinger bands kun je dus ook zien waar het niveau van support en resistance zich op dit moment ongeveer bevindt.

Bitcoin trade volume

De prijsactie wordt ook bepaald door het volume; hoeveel Bitcoin er getrade wordt. Om te kijken of we een daadwerkelijke breakout gaan krijgen is volume dus van belang.

Bitcoin koers breakout

Wat je bij een breakout wil zien is een dagelijkse candlestick die onder die $37.000 komt, die daar ook sluit die dag en die eventueel de volgende dag ook nog onder datzelfde prijsniveau blijft én een hoog volume. Als dat volume er niet is kan er sprake zijn van een nep breakout

Benieuwd naar een uitgebreidere uitleg? Kijk dan deze video.

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.