Calculator Technical analysis Store Blog Nederlands Login

“Pas op mensen! Dit is oplichterij! Trap er niet in!”

nederlands Sep 19, 2021

Dit zijn kreten die ik vaak voorbij zie komen. De mensen die dit zeggen, kennen mij en mijn missie niet eens. Maar ik neem het hen niet kwalijk. Ik begrijp telkens beter waar deze kreten precies vandaan komen.

Tijdens mijn allereerste advertentiecampagne waarbij ik gebruikmaakte van Facebook- en Instagram-ads, kreeg ik al snel een opmerking onder een van de advertenties. “Pas op mensen, dit is oplichterij!” Ik had nog letterlijk 0 producten verkocht en was nog maar net bezig met mijn Nederlands YouTube-kanaal, dus de man in kwestie kende mij niet. Ik was eerlijk gezegd eerst een beetje gekwetst doordat hij mij een oplichter noemde. Ik was al een jaar lang bezig met content maken op YouTube en had nog maar erg weinig verdiend. Ik kon er nog net mijn boodschappen van betalen.

Een paar uur na deze opmerking ging ik naar de sportschool. Ik fitness drie keer per week om mezelf lichamelijk en mentaal gezond te houden. Tijdens mijn sessie ging ik nadenken over waarom de man in kwestie deze opmerking had geplaatst. Het kon in ieder geval niet persoonlijk zijn, want hij kende me niet. Dit was mijn eerste advertentiecampagne en mijn YouTube-kanaal was net een paar weken oud. Na een uurtje zweten en nadenken kwam ik tot de conclusie dat er waarschijnlijk twee belangrijke redenen waren: een gebrek aan vertrouwen en een gebrek aan kennis.

Waarom een gebrek aan vertrouwen? Ik heb het hier niet over zijn vertrouwen in mij, maar zijn vertrouwen in de sector en in mijn ‘collega’s’. De financiële sector zit inderdaad vol met oplichterij. Ik zal geen specifieke projecten of namen noemen, maar veel mensen willen zelf rijk worden over de rug van een ander. Er worden erg matige cursussen verkocht voor bijzonder hoge prijzen. Sommigen komen hiermee weg doordat ze veel naamsbekendheid hebben. Ik kan me dan inderdaad goed voorstellen dat je geen vertrouwen meer hebt in de financiële sector als je bij verschillende masterclasses bent geweest, je een product hebt gekocht en vervolgens erachter komt dat het je helemaal geen toegevoegde waarde biedt.

Wat kan ik eraan doen om dan toch het vertrouwen te winnen? Ik ben inmiddels een jaar bezig met mijn Engelstalig kanaal op YouTube. Ik heb meer dan 400 video’s geüpload en hopelijk veel toegevoegde waarde geboden. Inmiddels heb ik meer dan 9000 abonnees, dus duizenden mensen volgen mij en hebben vertrouwen in mij. Mijn Nederlandstalig kanaal heb ik nog maar net gestart. Daardoor lijkt het nu alsof ik weer helemaal aan het begin moet beginnen: ik moet er weer hard voor werken om het vertrouwen te winnen van mensen. Ik wil dat bereiken door elke week meerdere video’s met goede content op YouTube te zetten, door elke week een live Q&A te doen waar mensen al hun vragen kunnen stellen over geld en beleggen, en door elke week een gratis masterclass te geven waarin ik mensen meer vertel over mijn FUFITA-methode.

Waarom een gebrek aan kennis? Dat heeft enerzijds te maken met de alinea’s hierboven over vertrouwen, en anderzijds met de kennis over beleggen. Aan de ene kant is er een gebrek aan kennis over mij en mijn missie. Mensen die mij niet kennen, weten niet waarom ik dit allemaal doe. Vanwege slechte ervaringen met andere ‘collega’s’ van mij, gaan ze ervan uit dat ik net zoals zij ben. Ze denken dat ik het geld wil gebruiken om een Lamborghini en een Rolex te kopen, maar weten niet dat ik het allemaal in mijn levensmissie wil investeren. Als je nog weinig weet over mijn levensmissie, ga ik hier er dieper op in. En als je je afvraagt wat ik met het geld doe dat ik verdien, dan kun je daar hier alles over lezen.

Aan de andere kant denk ik dus dat er een gebrek is aan kennis over de verschillende manieren van beleggen. Mensen denken dat het uitzoeken van aandelen en crypto’s net zo’n gokspel is als roulette. Je zet je geld in op een willekeurig nummertje en je hoopt dat je gaat winnen. Als je beleggen wilt vergelijken met een casinospel, komt het eerder in de buurt van poker (waar veel mensen trouwens ook ten onrechte van denken dat het alleen maar gokken is). Bij het uitzoeken van aandelen en crypto’s (en ook bij poker) heb je heel veel invloed op hoe je het spelletje speelt. Je hebt talloze strategieën. Er zijn honderden tools die je kunt gebruiken om de kans zo groot mogelijk te maken dat je een hoger rendement haalt dan de gemiddelde belegger.

Het zal waarschijnlijk even duren voordat ik het vertrouwen kan winnen van veel mensen. Maar gelukkig heb ik nog heel veel jaren de tijd om mijn missie uit te voeren. Ik zal er alles aan doen om dat voor elkaar te krijgen. Als je nog feedback, tips of suggesties voor me hebt, zijn die altijd welkom. Je kunt ze mailen naar [email protected]. En als je achter mijn missie staat en me hierbij wilt helpen, op welke manier dan ook, dan kun je lid worden van deze Discord-chatcommunity.

- Wiebe

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.