Investeren in jezelf Blog Calculator Nederlands Login

Avalanche De Toekomst Voor Bedrijven?

Steeds meer bedrijven willen gebruik maken van de wereld van blockchain. Volgens het World Economic Form maakt 11% van de bedrijven op dit moment gebruik van blockchain, maar wil 75% van de bedrijven dit gaan implementeren in hun dagelijkse activiteiten. Al die bedrijven willen gebruik maken van een blockchain die snel is, lage kosten met zich meebrengt én milieuvriendelijk is. Avalanche lijkt aan deze eisen te voldoen en zou daarmee een goede keus kunnen zijn voor bedrijven in de toekomst.

Avalanche is het platform voor platformen. Avalanche kan gebruikt worden voor slimme contracten en voor gedecentraliseerde toepassingen. Avalanche is compatibel met Ethereum. Je kan met Avalanche je eigen blockchain opstellen. Het aantal transacties per seconde van Avalanche is veel hoger dan bij andere blockchains als Bitcoin en Ethereum. Avalanche maakt gebruik van proof of stake in plaats van proof of work. Proof of stake wordt gezien als milieuvriendelijker dan proof of work. Al deze punten maken Avalanche een aantrekkelijk platform voor bedrijven om hun eigen blockchain op te bouwen.

Avalanche kan gaan samenwerken met regeringen en andere officiële instanties. Regeringen zouden gebruik kunnen maken van Central Bank Digital Currencies (CBDC) en Digital Identity. Deze twee punten leiden echter wel tot behoorlijk wat controversie in de wereld van crypto en blockchains. Regeringen worden namelijk door sommigen gezien als 'de vijand'. Als Avalanche met deze 'vijanden' gaat samenwerken zou het kunnen dat behoorlijk wat mensen daar niet blij mee zullen zijn.

Al met al kan het met de toekomst van Avalanche dus alle kanten op gaan en is het interessant om te kijken naar de ontwikkelingen van dit 'platform voor platformen'.

Voor een uitgebreidere analyse van Avalanche, kun je deze video bekijken.

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.