Calculator Technical analysis Store Blog Nederlands Login

Kun je 14x je inzet terugkrijgen met de Moonbeam-crowdloan?

Zoals we vorige week al hadden verwacht, heeft Acala de allereerste Polkadot parachain auction gewonnen. Mocht je nog niet weten wat deze parachain auctions inhouden, kijk dan nog even eerst deze video. Het was een flink spannende strijd tussen Acala en Moonbeam. Een beetje zoals Max Verstappen en Lewis Hamilton in de Formule 1!

Afgelopen vrijdag heb ik aangegeven dat ik verwacht dat Moonbeam heel makkelijk de tweede Polkadot parachain auction gaat winnen. Ik vertelde in deze video wat Moonbeam precies inhoudt en waarom ze zo belangrijk zijn voor Polkadot. Ze kunnen er namelijk voor zorgen dat er smart contracts op Polkadot kunnen worden uitgevoerd. Deze smart contracts zijn heel belangrijk voor de blockchainwereld. Het fijne aan Moonbeam is dat je ook smart contracts uit Ethereum in Moonbeam kunt zetten. Zo kunnen makers van smart contracts deze laten uitvoeren op verschillende netwerken. Daarom wordt Moonbeam ook wel het Ethereum van Polkadot genoemd.

Zoals je misschien weet,...

Continue Reading...

Polkadot: dé Ethereum-killer?

crypto nederlands Nov 14, 2021

We hebben vijf jaar gewacht op dit moment. Afgelopen donderdag zijn de zogenaamde parachain auctions van start gegaan voor Polkadot. Een historisch moment voor deze innovatieve layer 0-technologie.

In een video van een paar weken geleden legde ik uit hoe deze parachain auctions precies werken, en hoe wij als beleggers hiervan kunnen profiteren door mee te doen aan crowdloans. Afgelopen vrijdag heb ik uitgelegd waarom ik de verwachting heb dat Acala de eerste veiling gaat winnen. Inmiddels is er een hevige strijd losgebarsten om wie de eerste parachain wordt. Deze strijd gaat tussen Acala en Moonbeam. Als een soort Max Verstappen en Lewis Hamilton proberen deze twee blockchains de eerste positie te verwerven. Dat zullen we over een paar dagen weten.

Polkadot is inmiddels een van mijn favoriete cryptoprojecten geworden en de koers van Polkadot is flink gestegen. Niet alleen vanwege de innovatieve technologie, maar ook vanwege de man achter Polkadot: Gavin Wood. Hij was degene die...

Continue Reading...

Tsja, zo kun je ook crypto kopen!

crypto nederlands Nov 06, 2021

Ik kreeg eergisteren een interessant mailtje van DEGIRO. Hier kun je niet alleen aandelen kopen, maar ook crypto! Of nou ja, soort van. Je kunt 'cryptotrackers' kopen. Dat zijn een soort van aandelen die de prijs van crypto volgen. Sommige mensen vinden dit handig doordat ze op die manier beleggen in crypto op een eenvoudige manier.

Hieronder vind je een paar van de meest populaire cryptotrackers bij DEGIRO. Ze volgen allemaal de prijs van bitcoin. In DEGIRO kun je de code aan de linkerkant gebruiken om deze op te zoeken in DEGIRO. Vervolgens kun je de cryptotracker kopen op de manier waarop je ook aandelen koopt. Als je nog niet weet hoe dat moet, dan kun je deze video bekijken die ik een jaar geleden heb gemaakt. (Beetje awkward om terug te zien; ik was toen nog maar net begonnen XD)

Houd er rekening mee dat je hiermee dus alleen een cryptotracker koopt die de prijs van bitcoin volgt. Je koopt niet bitcoin zelf!

Als je bij DEGIRO wilt beleggen in deze cryptotrackers en als je nog...

Continue Reading...

Power up your investments with DEGIRO

Uncategorized Nov 02, 2021

In 2013 DEGIRO launched its online brokerage services in the Netherlands. Since then, DEGIRO has expanded across 18 European countries. As a result, DEGIRO has quickly become one of the largest brokers in Europe. More than 65 international awards name DEGIRO as the best and the cheapest way for investors to invest online.  

So why would you choose DEGIRO as your online broker? Let's discuss.

First of all, one of their main advantages are their low costs. When you're investing, you want to minimize the costs so you can keep your returns high. That's what you can achieve with DEGIRO. They also have commission free ETFs, meaning you don't pay any transaction costs under certain conditions. You can find the list of the free ETFs, including more information, over here (conditions applicable).

Secondly, DEGIRO wants to empower investors so that they have full control over their finances. This is done through powerful and comprehensive software,...

Continue Reading...

De financiële buffer: all-in of niet?

nederlands Oct 03, 2021

Beleggen in aandelen en crypto is absoluut belangrijk om ervoor te zorgen dat je financiële vrijheid kunt behalen. Maar het is niet slim om letterlijk al je geld te gaan beleggen ;) Zorg dat je altijd een zogenaamde ‘financiële buffer’ hebt.

Een financiële buffer houdt in dat je geld overhoudt voor onvoorziene uitgaven. Soms gaat je afwasmachine ineens kapot of heeft je auto een reparatie nodig of kost de vakantie net iets meer dan gedacht. Dan is het fijn als je geld achter de hand hebt. Ook kan het helaas gebeuren dat je ineens zonder werk komt te zitten. Als je in zulke situaties al je geld hebt belegd (of gewoon geen geld achter de hand hebt), kan dat voor problemen zorgen.

Zelf raad ik meestal een financiële buffer aan van 3 tot 6 maanden. Hiervoor kijk je eerst naar je uitgaven per maand: hoeveel betaal je aan huur? Hoeveel betaal je aan boodschappen? Hoeveel betaal je aan overige kosten? Als je dit bij elkaar optelt, kom je op een bepaald...

Continue Reading...

Meer tijd en meer geld in je leven met deze lifehack

nederlands Sep 26, 2021

Bij de ‘wet van Parkinson’ denken de meeste mensen aan een vervelende ziekte, maar gelukkig is de wet van Parkinson een stuk positiever. Normaal gesproken wordt deze wet gebruikt om tijd te besparen, maar je kunt ‘m ook prima gebruiken om geld te besparen.

In het Engels stelt de wet van Parkinson het volgende: “Work expands to fill the time available for its completion”. Dat klinkt misschien een beetje cryptisch, maar eigenlijk betekent het gewoon: des te meer tijd je hebt voor een bepaalde taak, des te langer het gaat duren om die taak te voltooien. Tegelijkertijd betekent het ook dat je minder lang over een bepaalde taak doet als je er minder tijd voor krijgt.

Een voorbeeldje: op de middelbare school moesten we weleens essays schrijven. Stel dat een leraar tegen je zegt: “Je hebt 1 week de tijd om een essay van 2000 woorden te schrijven”. Grote kans dat je je taak dan gaat verspreiden over die week. Misschien doe je de eerste dagen nog...

Continue Reading...

Drie manieren om een succesvolle belegger te worden

nederlands Sep 25, 2021

In grote lijnen denk ik dat je drie verschillende beleggingsmogelijkheden hebt als je in aandelen en crypto wilt beleggen: beleggingsfondsen, ETF + DCA en wat ik zelf de FUFITA-methode noem.

Beleggingsfondsen zijn handig als je alles uit handen wilt geven. Je geeft je geld aan een groepje mensen, zij beleggen het voor je, ze vragen er kosten voor en jij krijgt het resterende rendement. Robeco en Peaks zijn hier voorbeelden van. Vaak heb je meerdere fondsen waaruit je kunt kiezen. De fondsen variëren van defensief (‘minder risico’, meestal een wat lager rendement) tot offensief (‘meer risico’, meestal een wat hoger rendement). De beleggingsfondsen bepalen zelf wat voor aandelen, ETF’s of obligaties er in hun fondsen komen.

Dit is een redelijke manier om te beleggen als je alles uit handen wilt geven. Maar er zitten ook nadelen aan vast. Door de kosten die je moet betalen, wordt je jaarlijks rendement lager. En je hebt dus vrijwel geen keuzevrijheid....

Continue Reading...

“Waarom richt je je nu ineens op Nederlanders terwijl je Engelstalige YouTube-kanaal meer dan 9000 abonnees heeft?”

nederlands Sep 19, 2021

Een jaar geleden op 15 september 2020 postte ik mijn allereerste video op mijn Engelstalig YouTube-kanaal. Het is nogal awkward om die video nu terug te kijken, maar goed, ik moest ergens beginnen. Ik kan me goed voorstellen dat ik over een paar jaar het ook awkward vind om mijn video’s, blogs en andere content van nu terug te kijken. Inmiddels zijn we een jaar verder en heb ik inderdaad meer dan 9000 abonnees. Maar hoe is dat eigenlijk zo gegaan?

Toen ik begon, wilde ik mensen leren dat beleggen eigenlijk helemaal niet zo moeilijk was, zoals veel mensen dachten. Ik wilde video’s gaan maken voor iedereen ter wereld waarin ik ging uitleggen hoe je kon beginnen met beleggen. Al snel kwam ik erachter dat er bijzonder veel concurrenten waren op YouTube met dezelfde boodschap. Mijn video’s werden nauwelijks bekeken. Op een gegeven moment begon ik interesse te krijgen in zogenaamde SPAC’s, een soort van lege bedrijven die op zoek gaan naar bestaande bedrijven met...

Continue Reading...

“Wiebe, waarom vraag je geld voor je programma’s als je alleen mensen wilt helpen en er niet rijk van wilt worden?”

nederlands Sep 19, 2021

Deze vraag krijg ik weleens van mensen die mij en mijn levensmissie misschien nog niet zo goed kennen. En het is een hele begrijpelijke vraag. Er zijn eigenlijk twee hoofdredenen. Een reden heeft te maken met mij en mijn missie. De andere reden heeft te maken met de mensen die interesse hebben in de programma’s.

Het allergrootste gedeelte van mijn content is gratis en toegankelijk voor iedereen. Op mijn Engelstalig YouTube-kanaal heb ik meer dan 400 video’s met toegevoegde waarde waar tienduizenden (of inmiddels zelfs honderdduizenden) mensen naar hebben gekeken. Op mijn andere social media, zoals Instagram en Twitter, post ik ook content over mezelf, financiën en beleggen. Maar ik heb ook verschillende programma’s waar ik wel geld voor vraag.

Dit geld ga ik niet gebruiken om een Lamborghini en een Rolex te kopen. Dat is niet mijn levensmissie. Mijn vermogen is inmiddels meer dan 110.000 euro, tot nu toe vrijwel alleen opgebouwd met werken als vertaler en...

Continue Reading...

“Pas op mensen! Dit is oplichterij! Trap er niet in!”

nederlands Sep 19, 2021

Dit zijn kreten die ik vaak voorbij zie komen. De mensen die dit zeggen, kennen mij en mijn missie niet eens. Maar ik neem het hen niet kwalijk. Ik begrijp telkens beter waar deze kreten precies vandaan komen.

Tijdens mijn allereerste advertentiecampagne waarbij ik gebruikmaakte van Facebook- en Instagram-ads, kreeg ik al snel een opmerking onder een van de advertenties. “Pas op mensen, dit is oplichterij!” Ik had nog letterlijk 0 producten verkocht en was nog maar net bezig met mijn Nederlands YouTube-kanaal, dus de man in kwestie kende mij niet. Ik was eerlijk gezegd eerst een beetje gekwetst doordat hij mij een oplichter noemde. Ik was al een jaar lang bezig met content maken op YouTube en had nog maar erg weinig verdiend. Ik kon er nog net mijn boodschappen van betalen.

Een paar uur na deze opmerking ging ik naar de sportschool. Ik fitness drie keer per week om mezelf lichamelijk en mentaal gezond te houden. Tijdens mijn sessie ging ik nadenken over waarom de man in...

Continue Reading...
1 2 3 4
Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.