Investeren in jezelf Blog Calculator Nederlands Login

LUNA 2.0 staking via Terra Station & exchanges (Bitvavo, Binance)

crypto luna staking Jun 04, 2022

Momenteel wordt er verwacht dat je met het staken van LUNA 2.0 tot wel 7% per jaar kunt verdienen. Hoe werkt dat via Terra Station en gaan exchanges als Binance en Bitvavo dit ook aanbieden?

Wat is staking?

Staken kan gezien worden als een vorm van passief inkomen. Je krijgt namelijk een soort rente over jouw Luna tokens. Het Luna netwerk wordt beveiligd door zogenaamde ‘validators’. Deze validators controleren transacties op het Luna netwerk. Om dat werk te kunnen doen, hebben deze validators Luna tokens nodig. Ze kunnen hiervoor hun eigen Luna tokens gebruiken, maar ze kunnen ook de Luna van andere mensen gebruiken. Jij kunt dus jouw Luna delegeren aan verschillende validators. Validators krijgen daardoor meer tokens om te valideren. Vervolgens krijgen de validators een klein deel van de beloning voor het valideren en jij krijgt de rest van deze beloning.

Hoe kun je crypto staken?

Via Terra Station weten we dat je eenvoudig Luna tokens kunt staken. Je klikt namelijk op de knop ‘Stake’ en vervolgens kan je zelf uitzoeken bij welke validator jij jouw tokens wilt staken. Let hierbij op de commissie van de validator; iedere validator krijgt namelijk een ander percentage aan commissie. Na het selecteren van de validator klik je simpelweg op de knop ‘Delegate’. Jij kunt nu aangeven hoeveel Luna tokens je wilt delegeren aan deze validator. Over het staken van Luna 2.0 bij exchanges als Binance en Bitvavo is momenteel nog weinig informatie. Op dit moment staat Luna nog niet tussen de lijst met beschikbare valuta voor stakingdiensten van Bitvavo. Als je meer duidelijkheid wil over het staken van Luna bij jouw exchange, stuur dan vooral een mailtje naar de desbetreffende exchange.

Meer leren over crypto? Check dan deze cursussen!

 

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.