Investeren in jezelf Blog Calculator Nederlands Login

Kan je met kleine bedragen beleggen en rijk worden?

Kan je met kleine bedragen beleggen en rijk worden?

Ja, je kunt met kleine bedragen beleggen en op de lange termijn rijk te worden. Dat laatste is belangrijk en komen we zo meteen op terug. Beleggen is namelijk een manier om je vermogen te laten groeien, en waarbij kleine bedragen in de loop van de tijd kunnen groeien tot flinke sommen geld.

Een van de belangrijkste factoren bij beleggen is tijd. Door het effect van samengestelde rente (ook wel rente op rente of in het Engels compound interest genoemd), kan zelfs een kleine investering op de lange termijn exponentieel groeien. Dit betekent dat hoe langer je belegt, hoe meer je vermogen zal groeien.

 

Heb je veel geld nodig om te beleggen?

Kan je met 1 euro, 50 euro, 100 euro, 500 euro of 1000 euro beginnen met beleggen? Dit zijn vragen die ik vaak voorbij heb zien komen tijdens coachinggesprekken en in de opmerkingen onder mijn YouTube-video’s.

Ik zeg dan vaak: nee, je hebt niet per se veel geld nodig om te beleggen. Tegenwoordig zijn er veel beleggingsplatforms die het mogelijk maken om te beleggen met kleine bedragen. Bij de meeste platforms hoef je tegenwoordig niet een minimumbedrag in te leggen. 

Met een gestructureerde aanpak en een langetermijnplan kun je een succesvolle belegger worden, zelfs als je begint met kleine bedragen. Het is wel belangrijk om consistent te blijven beleggen om je kansen op succes te vergroten, of om bijvoorbeeld met behulp van de FUFITA-methode te gaan beleggen en je rendement mogelijk kunt verhogen.

 

Kun je rijk worden met 100 euro?

Hoeveel moet ik per maand beleggen om rijk te worden? Misschien heb jij jezelf deze vraag ook weleens gesteld. Hoeveel je per maand moet beleggen om rijk te worden, hangt af van verschillende factoren, waaronder je doelen, tijdsbestek en risicobereidheid. Er is geen uniform antwoord op deze vraag dat voor iedereen van toepassing is, omdat iedereen een unieke financiële situatie heeft.

Ik heb in mijn coachinggesprekken en YouTube-video’s vaak dit soort vragen gehoord: kun je rijk worden met 100 euro? Kan je leven van aandelen? Kan je veel geld verdienen met beleggen?

En mijn antwoord is: ja, het kan wel. Door het effect van rente op rente kan het op een gegeven moment hard gaan. Ik heb een rekenmachine voor beleggen ontwikkeld waarmee je kunt berekenen hoe rijk je kunt worden als je gaat beleggen met 100 euro (of een ander bedrag). Die rekenmachine vind je hier. Speel er gerust mee!

 

Waar beleggen met weinig geld?

Als je weinig geld hebt, kun je alsnog beleggen in aandelen, ETF’s of crypto. Sommige aandelen en ETF’s zijn per stuk goedkoop (wat trouwens niet betekent dat het een goedkoop aandeel is, want daarvoor moet je kijken naar de zogenaamde market cap, maar dat terzijde). Je kunt dus met letterlijk een paar euro een aandeel of ETF kopen.

In het geval van crypto is dat ook zo. Je hoeft bij crypto geen volledige coin te kopen. Als je bijvoorbeeld bitcoin wilt kopen, hoef je niet per se 1 hele bitcoin te kopen, maar kun je ook een heel klein stukje kopen. Op die manier kun je ook met bijvoorbeeld 10 euro alsnog crypto kopen.

Waar kun je dan aandelen en ETF’s kopen? Platforms die in Nederland en België populair zijn, zijn bijvoorbeeld DEGIRO en Trading212. Dit zijn platforms die ik zelf ook gebruik om aandelen en ETF’s te kopen.

En waar kun je dan crypto kopen? Zelf maak ik veel gebruik van Kraken. Dit is een van de grootste cryptobeurzen van Europa. 

 

Is beleggen verstandig?

Beleggen kan verstandig zijn als je het op de juiste manier doet en het past bij jouw financiële doelen en situatie. Beleggen kan namelijk helpen om vermogen op te bouwen en je geld te laten groeien op de lange termijn.

Er zijn verschillende voordelen aan beleggen, waaronder het feit dat je met beleggen een hoger rendement kunt behalen dan sparen, ook al is dat geen garantie, zeker niet op de korte termijn. 

Maar het is ook belangrijk om te onthouden dat beleggen risico's met zich meebrengt. Geld beleggen zonder risico bestaat vrijwel niet, ook al is dat wat mensen vaak willen. Zo veel mogelijk geld verdienen en zo weinig mogelijk kans op geld verliezen. Het is belangrijk om te weten dat er altijd kans op verlies is en het is daarom cruciaal om alleen te investeren wat je kunt missen. Daarnaast moet je goed begrijpen wat de risico's zijn voordat je begint met beleggen.

Voor de meeste mensen is het ook belangrijk om te diversifiëren. Dat betekent dat je je beleggingen gaat spreiden over verschillende beleggingscategorieën en -sectoren, om het risico te verminderen. Als je bijvoorbeeld alleen investeert in Tesla-aandelen, dan brengt dat veel meer risico’s met zich mee dan een ETF (exchange-traded fund, een soort mandje met verschillende aandelen).

Voordat je gaat beleggen, is het in ieder geval cruciaal om eerst te weten op welke manier je gaat beleggen. Ik heb een blog geschreven over de verschillende manieren van beleggen, zodat je in korte tijd kunt bepalen welke manier jij het fijnst vindt. Ook heb ik een gratis masterclass over beleggen gemaakt die je kunt volgen voor snelle tips & tricks bij het beleggen in aandelen, ETF’s en crypto.

 

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.