Investeren in jezelf Blog Calculator Nederlands Login

Cursus beleggen voor beginners

Cursus beleggen voor beginners (update 2023)

Als je op zoek bent naar een cursus beleggen voor beginners, dan wil je natuurlijk de beste cursus voor de laagste prijs. Je zoekt op Google en YouTube naar lijstjes en gaat alle cursussen met elkaar vergelijken. Misschien ben je tijdens je zoektocht mijn cursus beleggen voor beginners al tegengekomen.

Voordat je in jezelf gaat investeren, raad ik je aan om onderstaande nog even goed te lezen. Als je meteen wilt kijken naar mijn opmerkingen over de beste cursus beleggen voor beginners, ga dan naar het kopje ‘Beste cursus beleggen voor beginners in 2023’.

 

Op zoek naar het hoogste rendement

Als beginnende belegger wil je maar 1 ding: zo veel mogelijk geld verdienen, en idealiter in zo weinig mogelijk tijd. Als je dat laatste heel belangrijk vindt, zoek dan niet naar een cursus beleggen voor beginners, maar zoek dan naar iets anders. Daarover later meer.

Bij het beleggen heb je in grote lijnen 3 opties: beleggen in beleggingsfondsen, ETF + DCA en de FUFITA-methode. In deze blog lees je meer over die opties. Als je op zoek bent naar het hoogste rendement, hoef je niet aan te kloppen bij beleggingsfondsen. Door hun strategie is het rendement relatief laag en pakken ze zelf ook een deel van je rendement. ETF + DCA is dan een betere strategie, maar ook ETF’s kennen over het algemeen een lager (maar stabieler) rendement dan de laatste methode. Met de FUFITA-methode kun je een hoger rendement behalen, maar dit is wel de meest risicovolle methode. Met deze methode heb je alles zelf in de hand. Hiermee kun je onder andere de beste aandelen en crypto’s uitkiezen, en ook het beste moment selecteren om in- en uit te stappen.

 

De beste aandelen en crypto’s uitkiezen

Als je voor de FUFITA-methode gaat als beginnende belegger, kun je gebruikmaken van fundamentele en financiële analyse om de beste aandelen en crypto’s uit te kiezen. Bij fundamentele analyse bekijk je het aandeel of cryptoproject op fundamenteel vlak: Wat doet het bedrijf of project? Wie zit er in het team? Wat is de visie? Wat is hun unique selling point? En zo zijn er nog talloze vragen die je kunt stellen.

Met financiële analyse, de tweede stap van de FUFITA-methode, bepaal je of het aandeel of cryptoproject goedkoop is of niet. Hier kijk je naar onder andere de market cap en andere financiële cijfers van het bedrijf of project. Met financiële analyse kun je goed verschillende bedrijven en projecten met elkaar vergelijken om te bepalen welke het beste is om in te beleggen. 

 

Het beste moment om aandelen en crypto te kopen en verkopen

De laatste stap van de FUFITA-methode is technische analyse. Hierbij kijk je naar de grafieken van de aandelen, ETF’s of crypto’s die je hebt uitgekozen. Met behulp van speciale indicatoren kun je erachter komen of de bodem is bereikt en of de prijzen weer gaan stijgen. Dat is natuurlijk hét moment om in te stappen.

Tegelijkertijd kun je met technische analyse voorspellen wanneer de markt weer kan gaan dalen. En dat is dus wanneer je weer uitstapt.

 

Beste cursus beleggen voor beginners in 2023

Ik wil twee dingen voorkomen: 

  1. Dat je de verkeerde cursus koopt, want dat is zonde van je tijd en geld.
  2. Dat ik overkom als “Wij van Wc-eend adviseren Wc-eend”.

Over het eerste punt: het is belangrijk om te weten dat beleggen niet hetzelfde is als traden. Als je in hele korte tijd veel geld wilt verdienen, dan is beleggen niet waar je naar op zoek bent. In dat geval kun je beter op zoek gaan naar een cursus over traden en/of technische analyse. Zelf heb ik een cursus technische analyse voor beginners. Hiermee leer je de basis van technische analyse. 

Als je echt heel serieus aan de slag wilt met traden, dan raad ik je aan om een andere cursus te zoeken. Bijvoorbeeld de Cryptonite-cursus van Corné Marchand. Hiermee leer je zowel veel over crypto, als over day trading en swing trading. Of bekijk de Crypto en Trading Academy van Madelon Vos. Ook hier leer je de ins en outs van crypto en traden.

Als traden toch niet is wat je zoekt, en als je op langere termijn passief inkomen wilt opbouwen, dan past beleggen beter bij jou. En dan is het inderdaad een kwestie van de beste cursus beleggen voor beginners uitkiezen.

Dus, over het tweede punt: ik vertel liever wat anderen zeggen over mijn cursus beleggen voor beginners dan dat ik zelf lyrisch erover ga praten. Ik ben namelijk een nuchtere Fries ;) 

Ten eerste wil ik je uitnodigen om de testimonials van mijn cursus beleggen voor beginners hier te bekijken. Dit zijn echte mensen die de cursus hebben gedaan, enthousiast waren en mij (en jou) wilden vertellen wat ze ervan vonden. 

Ten tweede kun je doen wat je waarschijnlijk ofwel al hebt gedaan, ofwel sowieso al zou doen: Googlen op ‘beste cursus beleggen’. Op deze manier vind je lijstjes met beste cursussen beleggen (goh, echt?). Voel je vrij om die lijstjes te bekijken. Vergelijk de verschillende cursussen met elkaar. Wie heeft de meeste inhoud? Wat is de beste prijs-kwaliteitverhouding? Wat is de ervaring van de persoon die de cursus heeft gemaakt? Allemaal relevante vragen die je jezelf kunt stellen, zodat je de allerbeste beslissing gaat maken. 

 

De voordelen van mijn cursus beleggen voor beginners

Zoals ik al zei, ben ik een nuchtere Fries en ga ik niet van de daken roepen dat mijn cursus de beste cursus beleggen voor beginners is. Maar ik ga je wel een aantal objectieve punten geven die je kunt gebruiken tijdens je vergelijking met andere soortgelijke cursussen. 

  1. Social proof. Ik heb het al gehad over de testimonials en de Google-zoekresultaten. Maar wist je dat ik 2 YouTube-kanalen heb opgebouwd met 10.000 abonnees en 2500 abonnees? Ik heb al meer dan 500 video’s op YouTube staan die door meer dan letterlijk 100.000 mensen zijn bekeken. 
  2. Universitaire lerarenopleiding. Ik heb een opleiding gedaan om eerstegraads docent te worden. Ik heb voor de klas gestaan op middelbare scholen en de Rijksuniversiteit Groningen. Door deze kennis en ervaring kan ik jou moeilijke dingen uitleggen in makkelijke taal. Als je wilt controleren of dat klopt, dan staan er dus 500+ video’s op YouTube en tientallen blogs op deze website ;)
  3. Toegankelijkheid. Je kunt me altijd e-mailen op [email protected] als je een vraag hebt, of je nou een van mijn cursussen hebt of niet. Ik sta voor je klaar en help je graag. Ik zie je als mens, niet als een nummer.
  4. Unieke FUFITA-methode. Deze methode heb ik zelf ontwikkeld. De concepten zijn niet per se nieuw, maar ik bundel ze tot een eenvoudig te begrijpen trechtermodel zodat je de beste aandelen en crypto’s kunt kiezen en het juiste moment van kopen en verkopen kunt bepalen. De FUFITA-methode is uniek en wordt voor zo ver ik weet door niemand anders gebruikt.
  5. 30-dagentevredenheidsgarantie. Ik ben overtuigd van de waarde van mijn cursus beleggen voor beginners. Ik snap dat je het alsnog spannend vindt om in jezelf te investeren. Daarom neem ik graag al het risico weg: als je binnen 30 dagen niet tevreden bent met de cursus, kun je heel eenvoudig je geld terugvragen door een e-mail te sturen. Ik wil namelijk dat de cursus goed bij je aansluit. Als dat niet zo is, dan kun je je geld beter gebruiken voor een andere cursus. 

 

Ik wens je heel veel succes bij het uitkiezen van de beste cursus beleggen voor beginners. Als je nog ergens een vraag over hebt, stuur me dan zeker even een e-mail naar [email protected]. Samen komen we er wel uit :)

>> En als je klaar bent om in jezelf te investeren met mijn cursus beleggen voor beginners, klik dan hier <<

Succes. En heel veel plezier!

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.