Investeren in jezelf Blog Calculator Nederlands Login

Top 10 boeken voor beleggers

Leren beleggen kan op veel verschillende manieren; je kunt YouTube video's kijken, je kunt blogs lezen, je kunt een cursus kopen, maar je kan ook nog steeds leren beleggen door boeken te lezen. In deze post geef ik je een samenvatting van de, naar mijn mening, 10 beste boeken voor (aanstaande) beleggers.

#10: Think and Grow Rich - Napoleon Hill

Think and Grow Rich is in de wereld van (persoonlijke) financiën een échte klassieker. De eerste druk van Think and Grow Rich kwam al uit in 1937! Veel mensen zijn vóór het lezen van Think and Grow Rich skeptisch over de waarde van het boek. Echter, geven veel van deze mensen na het lezen aan dat het boek (een deel van) hun leven compleet heeft veranderd.

Zoals de titel misschien al doet vermoeden is Napoleon Hill groot aanhanger van het principe dat je gedachten je leven bepalen. Als je erin slaagt positief te denken, heb je een veel grotere kans om succesvol te worden volgens Hill. Tijdens het lezen van het boek zal je gerichte opdrachten tegenkomen die je kunt uitvoeren. Deze opdrachten maken het boek wat praktischer en daardoor waardevoller.

Als je geïnteresseerd bent in financiële vrijheid raad ik je zeker aan om Think and Grow Rich van Napoleon Hill te lezen.

Koop het boek hier!

#9: Rich Dad Poor Dad - Robert Kiyosaki

Ook Rich Dad Poor Dad is zeker niet onbekend in de wereld van financiën. Rich Dad Poor Dad is uitgekomen in 1997. In 2017 is een vernieuwde versie gepubliceerd.

In Rich Dad Poor Dad vertelt Kiyosaki over het verschil tussen zijn rijke vader en arme 'vader'. Zijn rijke vader vertelt hem dat je je geld voor jou moet laten werken, terwijl zijn arme vader zegt dat je juist hard moet werken voor je geld.

Een van de grootste ideeën uit Rich Dad Poor Dad is het verschil tussen bezittingen en schulden. Daarnaast wordt duidelijk gemaakt dat je helemaal geen bakken met geld nodig hebt om een financieël vrij leven te hebben. Met de lessen van Robert's rijke vader kun je al een heel eind komen!

Rich Dad Poor Dad is dus een ander boek wat ik aanbeveel aan mensen die geïnteresseerd zijn in financiën. Het is absoluut geschikt voor beginnende beleggers.

Koop het boek hier!

#8: Die With Zero - Bill Perkins

Bill Perkins is niet bepaald een bekende schrijver en Die With Zero is ook geen superbekend boek, máár dat maakt het boek niet minder waardevol. Die With Zero kun je eigenlijk zien als een soort frisse wind die door het 'financiële gezondheidslandschap' waait. In plaats van minder geld uitgeven, veel sparen en alles investeren, gaat Die With Zero over het genieten van je geld. Die With Zero is een boek wat jou kan leren alles uit het leven én uit jouw geld te halen. Hierdoor kun jij rijk gaan leven in plaats van rijk sterven.

Een van de grote ideeën uit het boek is dat sommige ervaringen het beste plaats kunnen vinden vóór bepaalde leeftijden. De wereld rondreizen als gepensioneerde is bijvoorbeeld fysiek lastiger dan wanneer je dit doet op je 40e.

Daarnaast richt dit boek zich op sturing geven aan je leven. Doe geen dingen omdat anderen willen dat je ze doet, doe dingen omdat je dat zelf wil. Als je op zoek bent naar een doel, missie of in ieder geval richting in je geven, dan kan dit boek de spreekwoordelijke schop zijn ;)

Koop het boek hier!

#7: The 22 Immutable Laws of Marketing - Al Ries & Jack Trout

The 22 Immutable Laws of Marketing is gepubliceerd in 1994, maar de 'omwrikbare wetten van marketing' uit het boek zijn nog steeds relevant. In het boek bespreken de twee marketingexperts de 22 wetten van marketing die zij hebben geconstateerd naar aanleiding van hun werkervaring.

Naar mijn mening is dit boek heel nuttig om te bepalen in welke bedrijven of crypto's jij wilt investeren. Normaal gesproken wordt dit boek veel gelezen door ondernemers om zelf gebruik te maken van deze marketingwetten. Maar als je ze kunt herkennen in andere bedrijven, dan zie je ook eerder wat voor bedrijven succesvol zijn (of kunnen zijn). Erg belangrijk voor het stukje fundamentele analyse bij aandelen en crypto's.

Koop het boek hier!

#6: The Future Is Faster Than You Think - Peter H. Diamandis & Steven Kotler

Het boek 'The Future Is Faster Than You Think' gaat over de toename in de snelheid van veranderingen tegenwoordig. Waar veranderingen vroeger misschien enkele decennia nodig hadden om echt doorgevoerd te worden, kost dat tegenwoordig vaak nog maar een paar jaar.

In het boek wordt een route geschetst voor de komende jaren met betrekking op technologische ontwikkelingen en de invloeden daarvan op ons leven. Er worden veel verschillende onderwerpen behandeld en het boek leest naar mijn mening erg makkelijk weg.

Ik denk dat dit een heel interessant boek is voor mensen die willen investeren in groeiaandelen. The Future is Faster Than You Think geeft je namelijk veel inspiratie om op basis van de genoemde ideeën te gaan investeren in bepaalde aandelen of crypto's. Er wordt gebrainstormd over wat voor nieuwe technologieën onze wereld gaan bepalen. Hierna kun je dus zelf op onderzoek gaan naar aandelen of crypto's die bij die nieuwe technologieën en concepten passen.

Koop het boek hier!

#5: One Up On Wall Street - Peter Lynch

Peter Lynch is misschien wel een van de grootste en beste beleggers van de afgelopen 100 jaar tijd. One Up On Wall Street gaat voornamelijk over de kleine beleggers vs de grote institutionele beleggers. 

Het boek geeft bijvoorbeeld aan hoe jij als kleine belegger een groot voordeel hebt ten opzichte van grote beleggers als het aankomt op investeren in kleine bedrijven met veel potentie. Institutionele beleggers zijn soms beperkt in de aandelen waarin ze mogen investeren. Als kleine belegger heb je die beperkingen niet, en kun je dus investeren in kleine bedrijven voordat ze groot worden en voordat de grote jongens óók gaan instappen. 

Verder geeft Peter Lynch handige tips om rekening mee te houden als je nog maar net bent begonnen met het beleggen in aandelen. Deze tips zijn universeel en zijn op ieder moment toe te passen.

Koop het boek hier!

#4: The Bitcoin Standard - Saifedean Ammous

The Bitcoin Standard gaat over de geschiedenis van onze geldstelsels. Van stenen geld tot goud tot cryptocurrencies. Bij alle verschillende geldstelsels geeft Saifedean Ammous voor- en nadelen van deze stelsels.

Ammous denkt dat Bitcoin weleens het geldstelsel van de toekomst kan worden. Dit zou onder andere komen door de transparantie van Bitcoin en doordat Bitcoin niet gemanipuleerd kan worden door andere partijen. Niemand weet natuurlijk of Ammous gelijk gaat krijgen, maar het verhaal van Ammous is in elk geval interessant om over na te denken.

The Bitcoin Standard geeft inzicht in de verschillen tussen goud en bitcoin, die beide vormen van 'hard geld' zijn. Toen goud nog belangrijk was, heeft dat geleid tot bloeiende economieën. In de huidige tijd waarin fiat geld het systeem domineert, is dat een stuk minder het geval volgens Saifedean Ammous. Tijd voor een nieuwe vorm van hard geld dus. 

Koop het boek hier!

#3: 100 Baggers - Christopher W Mayor

100 Baggers gaat over het vinden (en aanhouden) van aandelen waarvan de waarde in de toekomst keer 100 kan gaan. 100 baggers zijn in het boek dan ook bedrijven/aandelen/crypto's die uiteindelijk x100 kunnen gaan.

In het boek worden de overeenkomsten van verschillende bedrijven die in het verleden x100 zijn gegaan besproken. Aan de hand van deze overeenkomsten zou je dan toekomstige 100 baggers kunnen vinden. Het is een interessant onderzoek waar erg nuttige en praktische tips uitrollen die je meteen kunt toepassen bij het beleggen in aandelen en crypto's. 

Koop het boek hier!

#2: Common Stocks and Uncommon Profits - Philip A. Fisher

Common Stocks and Uncommon Profits komt uit 1958, maar is nog steeds een relevant boek. Het boek geeft hele praktische tips met betrekking tot het selecteren van aandelen. Deze tips zijn natuurlijk ook toe te passen op het selecteren van crypto's.

Common Stocks and Uncommon Profits is zeker een goed boek voor beginnende beleggers, omdat het boek zo praktisch is. Philip Fisher geeft praktische handvaten die je als beginnende belegger goed kan toepassen in je dagelijks leven, zodat ook jij met gewone aandelen ongewone winsten kunt gaan behalen!

Koop het boek hier!

#1: Tools of Titans - Tim Ferriss

In Tools of Titans worden heel veel tips en tricks besproken die tijdens de podcastinterviews van Tim Feriss met succesvolle mensen naar voren zijn gekomen. Dit is momenteel mijn persoonlijke favoriet, omdat je zo veel wijsheid krijgt in 1 boek. 

Het boek is opgedeeld in drie delen: gezondheid, geld en wijsheid. Als je alleen geïnteresseerd bent in geld en beleggen kun je er dus voor kiezen om alleen dat deel van het boek te lezen. Ik zou je echter willen aanraden om het hele boek te lezen ;)

Tools of Titans is eigenlijk een soort samenvatting van een samenvatting, waardoor het soms wat diepgang mist. Desondanks is het een van mijn favoriete boeken en naar mijn mening zeker de moeite waard om te lezen. Je krijgt de allerbeste tips & tricks van de grootste namen op het gebied van gezondheid, geld en wijsheid. Als je iemand bent die papieren boeken leest en belangrijke delen markeert, dan zal je hele boek veel kleur gaan krijgen ;)

Koop het boek hier!


Wil je meer leren over beleggen? Check dan deze cursussen!

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.