Investeren in jezelf Blog Calculator Nederlands Login

Facebook/Meta aandeel: nu kopen of niet?

Afgelopen donderdag hield ik een masterclass samen met Christian van 'Slapend Rijk Worden' over of aandelen duur of goedkoop zijn aan de hand van de financiële analyse.

We hebben het onder andere over de volgende vragen:

  • Is het aandeel Facebook/Meta goedkoop op dit moment?
  • Wat is de toekomst van Facebook/Meta?
  • Is nu een goed moment om Facebook/Meta nu te gaan kopen

Is de huidige Facebook/Meta koers laag?

De koers van Meta is de laatste weken hard gedaald. Dit komt onder andere doordat het beter gaat met de corona crisis, door Apple app tracking én door inflatie.

Aan de hand van de financiële analyse zien we dat Facebook/Meta op dit moment mogelijk een goede koop is bij een prijs van $267. Aangezien de prijs op dit moment lager is dan $267 zou je dus kunnen zeggen dat Facebook/Meta nu een goede koop is.

Houd er rekening mee dat Meta de komende jaren waarschijnlijk heel veel geld zal moeten investeren om de Metaverse te ontwikkelen. Dit zou kunnen leiden tot lagere winstmarges en winsten ten opzichte van de afgelopen jaren.

De toekomst van Facebook/Meta

Het zou voor Facebook nog wel eens heel lastig kunnen zijn om de Metaverse daadwerkelijk op te bouwen. Heel globaal gezien zijn er momenteel namelijk twee kampen; de traditionele beleggers en de crypto beleggers.

Het lijkt erop dat Facebook/Meta tussen deze kampen in zit en bij beide kampen dus geen grote fans heeft. De Metaverse is namelijk over het algemeen niet heel populair bij traditionele beleggers, omdat het nog niet duidelijk is hoe de Metaverse er uit komt te zien en hoe winstgevend dit gaat zijn.

Mensen die geïnteresseerd zijn in crypto zullen waarschijnlijk meer toekomst zien in de Metaverse, maar zij willen juist graag dat de Metaverse gedecentraliseerd is, terwijl Facebook/Meta natuurlijk een gecentraliseerd bedrijf is.

Conclusie

Strikt financieel gezien is Facebook/Meta een goed aandeel om nu te kopen, maar door de onduidelijke fundamentele analyse is het nóg belangrijker om vooral ook je eigen onderzoek te doen voordat je besluit om wel of niet te investeren in Facebook/Meta aandelen.

Wil je weten hoe we aan een waardering van $267 per aandeel zijn gekomen? Kijk dan deze video.

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.