Investeren in jezelf Blog Calculator Nederlands Login

"Wat een domme fout; beleggen is niks voor mij!"

Fouten maken hoort er gelukkig bij. Ik ben inmiddels 2 jaar bezig en maak ook nog genoeg fouten. Maar soms worden bepaalde situaties als fouten geïnterpreteerd terwijl ze niet per se fouten zijn.

Bij beginnende beleggers merk ik vaak dat ze heel erg resultaatgericht denken. Ze kopen crypto X of aandeel Y zonder een plan, crypto X of aandeel Y gaat de week erna 10% omlaag en ze denken: damn it, dat was een domme fout!

Maar veel beginnende beleggers, hoewel ze geen plan hebben, zullen vaak voor de lange termijn beleggen. Bijvoorbeeld 5+ jaar. Als je het dan zo op lange termijn bekijkt, maakt een paar weken aan prijsactie helemaal niks uit. Een paar maanden ook niet.

Als je naar bitcoin kijkt, dan zijn we inderdaad op het moment van schrijven 30% gedaald in een maand tijd. Maar als je kijkt naar het afgelopen jaar, dan zijn we 75% gestegen.

De wijze les is: maak een plan, doe kennis op, bedenk op welke termijn je belegt, voer je plan uit en stuur bij wanneer nodig. Maar als het plan is om 10 jaar lang te beleggen, dan heeft het geen zin om na een week of een maand of zelfs een jaar te zeggen: damn, domme fout, beleggen is niks voor mij.

Als je kennis wilt opdoen, heb ik meer dan honderd uur aan gratis kennis voor je. Op https://www.nesami.com/nl vind je een gratis e-book, masterclass en community. En op mijn YouTube-kanaal veel video's ;)

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.