Investeren in jezelf Blog Calculator Nederlands Login

Market caps zorgen ervoor dat Shiba Inu nooit $1 waard kan worden

Vandaag bespreek ik waarom Shiba Inu waarschijnlijk nooit naar de $1 zal gaan en Dogecoin waarschijnlijk nooit naar de $10 zal gaan. Ik ga dit uitleggen aan de hand van de marketcap, ook wel beurswaarde of marktkapitalisatie genoemd, van verschillende crypto munten als Shiba Inu, Bitcoin en Dogecoin.

Wat is market cap/marktkapitalisatie/beurswaarde?

De market cap is het aantal aandelen of coins die er zijn, vermenigvuldigd met de prijs van dit aandeel of deze coin. De market cap van een aandeel of crypto munt verandert dus ook vrijwel constant, omdat de prijs van het aandeel of de crypto verandert.

De market cap van Shiba Inu

Er zijn op dit moment 549 biljoen Shiba Inu tokens in omloop. Als je dit aantal vermenigvuldigd met de huidige prijs van een Shiba Inu coin, kom je uit op een market cap rond de $13 miljard.

De market cap van Bitcoin

Er zijn op dit moment 19.000.000 Bitcoins in omloop. Als je dit getal vermenigvuldigd met de huidige prijs van Bitcoin, kom je uit op een market cap van ongeveer $700 miljard.

De market cap van Shiba Inu is dus lager, maar dat betekend niet meteen dat Shiba Inu $1 waard kan worden. Als Shiba Inu $1 waard zou worden, zou de totale market cap $549 biljoen zijn. De market cap van Shiba Inu zou dan 784x zo groot zijn als de huidige market cap van Bitcoin. Persoonlijk zie ik dat niet snel gebeuren.

De market cap van Dogecoin

Er zijn nu 132 miljard Dogecoins in omloop. Als de prijs van Dogecoin zou stijgen naar $10, zou dit betekenen dat de market cap $1,32 biljoen zou zijn. Aangezien dit bijna het dubbele zou zijn van de huidige market cap van Bitcoin, is ook dit een onwaarschijnlijke situatie.

Door deze berekeningen met market caps te maken, kun je kijken of prijs verwachtingen van crypto’s en aandelen logisch zijn én of ze makkelijk of moeilijk te realiseren zouden zijn.

 

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.