JOIN DE COMMUNITY

"Hoi! Wie ben jij?"

Hoi! Ik ben Wiebe Koehoorn, geboren en getogen in Friesland. Inmiddels alweer 30 jaar. Ik ben iemand met grootse plannen.

Vertel meer!

"Wat heb je gestudeerd?"

Op de middelbare school vond ik het fantastisch om talen te leren. Maar ik was superslecht in vakken als economie en wiskunde. Zou je misschien niet zeggen van een succesvolle belegger! Maar ja, ik vond het erg saai en begreep niet waarom ik die vakken nodig had. M'n cijfers voor economie zeggen denk ik wel genoeg.

Daarna ging ik Spaans studeren in Groningen. Ik heb ook drie keer in Spanje gestudeerd, gewoond en gewerkt: twee keer in Sevilla en één keer in Granada. Ik heb ook een lerarenopleiding gedaan. (Misschien krijg ik daardoor vaak te horen dat ik goed kan uitleggen :D) Uiteindelijk vond ik het maar niks om 12-jarigen les te geven. Ik ging een tolkenopleiding doen om tolk te worden. Werd 'm ook niet.

"Wat doe je nu dan?"

Nu werk ik nog gedeeltelijk als vertaler. Ik vertaal medische teksten vanuit het Engels naar het Nederlands. Maar daar wil ik binnenkort volledig mee stoppen, want ik houd me nu voornamelijk bezig met mijn missie: een financieel gezond leven voor iedereen. Ik heb namelijk gemerkt dat scholen ons in de steek hebben gelaten.

Wanneer ik niet in de wereld van aandelen en crypto aan het duiken ben, vind ik het heerlijk om te sporten. Ik doe aan fitness, ga weleens zwemmen en doe af en toe Braziliaans jiu-jitsu. Ik vind Formule 1 fantastisch, speel soms poker en spreek graag af met vrienden. 

"Vertel nog eens wat meer over die missie!"

Ja, is goed! In augustus 2019 begon ik wat video's over bitcoin te bekijken en besloot ik wat bitcoin te kopen. Een paar maanden later deed ik hetzelfde met aandelen. Fantastische timing: net voordat de markt instortte door een of ander virus. Een vrij matig begin dus...

Toen begon ik me meer te verdiepen in de wereld van fundamentele, financiële en technische analyse. Ik heb in totaal meer dan 1000 uur aan onderzoek gedaan. Ik kwam erachter dat beleggen in de basis eigenlijk erg eenvoudig is. Ik ben ervan overtuigd dat iedereen zou moeten beleggen, of in ieder geval zich hiervoor zou moeten voorbereiden.

Mijn missie is een financieel gezond leven voor iedereen. Ik wil laten zien dat iedereen het kan. Niet alleen als je oud en rijk bent, maar ook met 100 euro per maand als 25-jarige. Zelfs met een klein beetje kennis en 5 minuten per maand kun je al een succesvolle belegger worden.

MEER OVER DE MISSIE

Wil je me beter leren kennen?

Meer gratis content. Meer inzichten. Meer van mezelf.

Geen idee waar je moet beginnen?

Geen probleem. Zelfs met een eenvoudige strategie kun je heel ver komen. Met dit e-book kun je binnen 30 minuten je eerste aandelen of crypto kopen!

GRATIS E-BOOK VOOR JOU!

Waarom zou je beleggen? Hoe moet je beginnen? Welke strategieën zijn er? Dat leer je in dit e-book!