Calculator Technical analysis Store Blog Nederlands Login

“Wiebe, waarom vraag je geld voor je programma’s als je alleen mensen wilt helpen en er niet rijk van wilt worden?”

nederlands Sep 19, 2021

Deze vraag krijg ik weleens van mensen die mij en mijn levensmissie misschien nog niet zo goed kennen. En het is een hele begrijpelijke vraag. Er zijn eigenlijk twee hoofdredenen. Een reden heeft te maken met mij en mijn missie. De andere reden heeft te maken met de mensen die interesse hebben in de programma’s.

Het allergrootste gedeelte van mijn content is gratis en toegankelijk voor iedereen. Op mijn Engelstalig YouTube-kanaal heb ik meer dan 400 video’s met toegevoegde waarde waar tienduizenden (of inmiddels zelfs honderdduizenden) mensen naar hebben gekeken. Op mijn andere social media, zoals Instagram en Twitter, post ik ook content over mezelf, financiën en beleggen. Maar ik heb ook verschillende programma’s waar ik wel geld voor vraag.

Dit geld ga ik niet gebruiken om een Lamborghini en een Rolex te kopen. Dat is niet mijn levensmissie. Mijn vermogen is inmiddels meer dan 110.000 euro, tot nu toe vrijwel alleen opgebouwd met werken als vertaler en beleggen in aandelen en crypto. Mijn enige vervoersmiddel op dit moment is een bijzonder oude fiets van mijn zusje, waarvan de kettingkast bijna compleet weg is en de gaten in het zadel zijn bedekt met ducttape. Mijn Fossil-horloge, ooit voor mezelf gekocht als afstudeercadeau voor iets van 150 euro, heb ik inmiddels alweer zo’n 7 jaar denk ik. Ik ben momenteel wel op zoek naar een auto. Met mijn vermogen zou ik prima een nieuwe Tesla kunnen kopen, maar ik denk dat ik toch eerder ga voor een Opel Corsa uit 2010 van zo’n 5000 euro.

Mijn missie is om ervoor te zorgen dat iedereen een financieel gezonder leven kan leiden. Ik zal er alles aan doen om dat voor elkaar te krijgen. Al mijn omzet zal ik zo veel mogelijk investeren in die missie. Natuurlijk heb ik een deel nodig voor mezelf, zodat ik in ieder geval een dak boven mijn hoofd heb en boodschappen kan halen. Maar verder gaat het geld ergens anders naartoe.

Om mijn missie te behalen, kan ik dit niet in mijn eentje doen omdat er geen 100+ uur in een dag zitten. Ik heb mensen om me heen nodig die mij kunnen helpen met het editen van video’s, het posten van content op YouTube, Instagram en Twitter, het beantwoorden van e-mails, het filmen van mijn live seminars op scholen, universiteiten en bedrijven, het managen van advertentiecampagnes en nog veel meer.

Het is mijn bedoeling om alles zo transparant mogelijk te doen. Tot nu toe ben ik heel transparant geweest over mijn vermogen, mijn aandelen, mijn rendementen en mijn doelen. Ik ben ook van plan om compleet transparant te zijn over mijn inkomsten en uitgaven. Eigenlijk net een beetje als wat beursgenoteerde bedrijven elk kwartaal moeten doen: inzicht geven in hoeveel inkomsten en uitgaven ik heb. Waar komt het geld vandaan? Waar gaat het geld precies naartoe?

Sommige mensen zijn het niet eens met mijn aanpak. Ze vinden dat ik te transparant ben. Dat ik dit niet allemaal moet delen. Maar het punt is: uiteindelijk is dit niet alleen mijn missie en mijn geld. Ik zie het meer als een gezamenlijke missie van iedereen die achter de missie staat. En als je het zo bekijkt, vind ik dat ik moet verantwoorden hoe het geld wordt geïnvesteerd, zodat mensen kunnen zien wat er met hun geld gebeurt, en zodat de aanhangers van mijn missie mij kunnen helpen bij het optimaliseren van mijn investeringen om de missie zo goed mogelijk te volbrengen.

In een wereld vol oplichterij en egoïsme probeer ik juist integer, eerlijk en transparant te zijn. Dit doe ik ook om het vertrouwen te winnen van mensen die me nog niet zo goed kennen, zodat onze missie uiteindelijk zo veel mogelijk aanhangers krijgt. Het zal (zeker in het begin) veel bloed, zweet en tranen kosten, maar dat heb ik er dubbel en dwars voor over.

- Wiebe

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.