Calculator Technical analysis Store Blog Nederlands Login

“Waarom richt je je nu ineens op Nederlanders terwijl je Engelstalige YouTube-kanaal meer dan 9000 abonnees heeft?”

nederlands Sep 19, 2021

Een jaar geleden op 15 september 2020 postte ik mijn allereerste video op mijn Engelstalig YouTube-kanaal. Het is nogal awkward om die video nu terug te kijken, maar goed, ik moest ergens beginnen. Ik kan me goed voorstellen dat ik over een paar jaar het ook awkward vind om mijn video’s, blogs en andere content van nu terug te kijken. Inmiddels zijn we een jaar verder en heb ik inderdaad meer dan 9000 abonnees. Maar hoe is dat eigenlijk zo gegaan?

Toen ik begon, wilde ik mensen leren dat beleggen eigenlijk helemaal niet zo moeilijk was, zoals veel mensen dachten. Ik wilde video’s gaan maken voor iedereen ter wereld waarin ik ging uitleggen hoe je kon beginnen met beleggen. Al snel kwam ik erachter dat er bijzonder veel concurrenten waren op YouTube met dezelfde boodschap. Mijn video’s werden nauwelijks bekeken. Op een gegeven moment begon ik interesse te krijgen in zogenaamde SPAC’s, een soort van lege bedrijven die op zoek gaan naar bestaande bedrijven met wie ze kunnen fuseren zodat ze samen de beurs op kunnen om geld op te halen. Ik begon hier hele specifieke video’s over te maken en dat vonden mensen interessant. Op een gegeven moment kreeg ik ongeveer 1500 nieuwe abonnees per maand. Maar de SPAC-hype bloedde op een gegeven moment dood en mijn views liepen hard achteruit. Ik haalde geen 1500 nieuwe abonnees per maand meer, maar eerder iets van 400.

Na een tijdje begon ik na te denken over wat ik eigenlijk wilde bereiken op lange termijn. Ik kwam erachter dat ik niet mijn hele leven over SPAC’s wilde praten, maar dat ik mensen wilde helpen een financieel gezonder leven te laten leiden. Beter met je geld omgaan, je financiën bijhouden, leren beleggen. Maar ik wist dat het lastig was om dat te bereiken met relatief weinig abonnees, doordat er gewoon zo veel concurrentie is van kanalen met tienduizenden, honderdduizenden of zelfs miljoenen abonnees. Daarom bedacht ik me dat het misschien slimmer zou zijn om content te maken voor Nederlanders. Minder concurrentie, kleinere doelgroep en … hier woon ik. Ik kan live seminars geven op scholen, universiteiten en bij bedrijven, wat ik op een gegeven moment ook zeker zal gaan doen.

Daarom wil ik me nu veel meer richten op Nederlandse content. Ik ben waarschijnlijk van plan om elke week ongeveer 2 YouTube-video’s te posten waarin ik aandelen of crypto’s analyseer. Ik wil een wekelijkse live Q&A doen waar iedereen zijn of haar vragen kan stellen over geld en beleggen. En ik wil gratis online masterclasses geven waarin ik mensen meer leer over beleggen en mijn FUFITA-methode. Op deze manier, gecombineerd met de live seminars, wil ik ervoor zorgen dat ik mijn levensmissie ga behalen: mensen een financieel gezonder leven te laten leiden.

Het zal zeker in het begin veel bloed, zweet en tranen kosten, maar dat heb ik er absoluut voor over. Het voelt eigenlijk alsof ik weer opnieuw begin. Alsof het weer 15 september 2020 is. Maar dat is niet helemaal zo: ik heb in het afgelopen jaar bijzonder veel geleerd over beleggen, maar ook over YouTube en social media. Die skills wil ik nu gebruiken om mijn Nederlandse content te verspreiden, zodat de missie zo veel mogelijk aanhangers krijgt.

- Wiebe

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.