Investeren in jezelf Blog Calculator Nederlands Login

NFT's zijn de TOEKOMST (maar NIET zoals je denkt!)

blockchain nft Mar 15, 2022

In 2021 was er enorm veel hype rondom NFT’s. Heel veel mensen hebben toen super veel geld verdient óf super veel geld verloren. CryptoPunks werden bijvoorbeeld heel populair en werden daardoor verkocht voor tientallen miljoenen. Grotendeels had je dan alleen maar een plaatje. Dat plaatje werd uniek, waardoor het waarde kreeg.

De toekomst

Zelf denk ik dat de toekomst van NFT’s heel ergens anders ligt. Ik denk dat NFT’s die waarde hebben in de echte wereld of in de Metaverse, heel groot gaan worden.

NFT-projecten met toepassingen in de echte wereld

Gary Vaynerchuck heeft bijvoorbeeld een eigen NFT project gestart, waarbij de NFT’s daadwerkelijk waarde hadden in de echte wereld. Mensen die de NFT’s kochten, kregen bijvoorbeeld toegang tot zijn evenement in de echte wereld. Op deze manier is een NFT dus niet alleen een plaatje, maar zit er ook echt waarde aan vast.

Chiliz is een ander voorbeeld van een NFT project met waarde in de echte wereld. Met Chiliz kan je tokens van sportclubs kopen, waardoor je bijvoorbeeld toegang krijgt tot speciale evenementen of merchendise.

Een ander project in de echte wereld welke gebruik maakt van NFT's is Coorest. Met Coorest kun je een NFT van een boom kopen, je koopt hiermee eigenlijk een echte boom in de echte wereld. Met deze NFT-boom kun je vervolgens wel 20% rendement per jaar verdienen. Lees hier het artikel over deze NFT-bomen,

Nog meer voorbeelden

Er zijn natuurlijk nog veel meer toepassingen van NFT’s in de echte wereld. Samen met leden van mijn Discord groep hebben we het volgende lijstje gemaakt:

  • Gaming - play to earn games: hierbij worden NFT’s gebruikt om leterlijk geld te verdienen met het spelen van games
  • Royalties: Makers van kunstwerken/muziek albums kunnen op de blockchain instellen dat zijn royalties ontvangen als hun kunstwerk wordt doorverkocht.
  • Creator tokens
  • Ticketing: toegang tot een bepaald evenement. Dit zou ook gebruikt kunnen worden in restaurants. Waarbij je bijvoorbeeld je reservering zou kunnen doorverkopen als je toch niet kan komen.
  • Eigendomscertificaten: aantonen dat bepaalde items echt van jou zijn.
  • Toegang tot gegevens: medische gegevens of auto onderhoudsgeschiedenis.
  • Beleidsbepaling/meritocratie: alleen experts in een bepaald vakgebied kunnen een beleid bepalen. Ook DAO’s (decentrale autonome organisaties) vallen hieronder.

Meer leren over crypto en NFT's? Check dan deze cursussen!

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.