Investeren in jezelf Blog Calculator Nederlands Login

Wat zijn oracles? Middleware uitgelegd

Ik denk dat oracles erg belangrijk gaan zijn in de toekomst, maar veel mensen weten nog niet precies wat oracles zijn. Vandaag ga ik daarom uitleggen wat oracles precies zijn, wat je er mee kunt doen én in welke crypto’s jij kunt investeren om in oracles te investeren.

Wat zijn oracles?

Oracles zijn een soort bruggen tussen verschillende werelden. Oracles verbinden de echte wereld met de blockchain/crypto/virtuele wereld. Chainlink is op dit moment de nummer een op het gebied van oracles/middleware.

Gegevens uit de echte wereld komen via een oracle in de blockchain wereld terecht. Andersom kunnen ook gegevens uit de virtuele wereld naar de echte wereld worden gestuurd via een oracle.

Het World Economic Forum over oracles/middleware

Volgens het World Economic Forum kunnen oracles ervoor zorgen dat bedrijven gebruik kunnen maken van blockchains en decentralized finance. Chainlink zorgt ervoor dat traditionele bedrijven kunnen gebruik maken van blockchain zonder dat ze zelf een blockchain moeten ontwikkelen. Chainlink koppelt dus bedrijven aan de blockchain.

Het World Economic Forum zegt ook dat op dit moment 11% van de bedrijven gebruik maakt van blockchain technologie, terwijl 75% van de bedrijven op dit moment actief aan het onderzoeken zijn hoe ze gebruik kunnen maken van blockchain. Dit zou dus betekenen dat er nog veel ruimte voor groei is voor oracles.

Interesse?

Ik heb laatst een post geschreven over twee andere crypto sectoren waarvan ik denk dat ze het goed gaan doen dit jaar. Interesse? Klik dan op deze link.

Meer leren over crypto? Check dan deze cursussen!

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.