Investeren in jezelf Blog Calculator Nederlands Login

Polkadot: dé Ethereum-killer?

crypto nederlands Nov 14, 2021

We hebben vijf jaar gewacht op dit moment. Afgelopen donderdag zijn de zogenaamde parachain auctions van start gegaan voor Polkadot. Een historisch moment voor deze innovatieve layer 0-technologie.

In een video van een paar weken geleden legde ik uit hoe deze parachain auctions precies werken, en hoe wij als beleggers hiervan kunnen profiteren door mee te doen aan crowdloans. Afgelopen vrijdag heb ik uitgelegd waarom ik de verwachting heb dat Acala de eerste veiling gaat winnen. Inmiddels is er een hevige strijd losgebarsten om wie de eerste parachain wordt. Deze strijd gaat tussen Acala en Moonbeam. Als een soort Max Verstappen en Lewis Hamilton proberen deze twee blockchains de eerste positie te verwerven. Dat zullen we over een paar dagen weten.

Polkadot is inmiddels een van mijn favoriete cryptoprojecten geworden en de koers van Polkadot is flink gestegen. Niet alleen vanwege de innovatieve technologie, maar ook vanwege de man achter Polkadot: Gavin Wood. Hij was degene die Ethereum in elkaar heeft gezet in korte tijd. Nu heeft hij samen met een heel team jarenlang gewerkt aan een systeem dat nog beter kan worden dan Ethereum. Niet voor niks stond Polkadot in mijn top 5 crypto voor de maand november.

Qua market cap is Polkadot nog een stuk kleiner dan Ethereum op dit moment, maar ik heb de verwachting dat het verschil tussen deze twee blockchains in de komende jaren zal afnemen. En wie weet: misschien wordt Polkadot wel het blockchainproject dat het stokje van Ethereum gaat overnemen. Dit zal in ieder geval nog wel een tijd duren.

Mocht je trouwens geen zin hebben om zelf Polkadot te kopen en dat te bewaren, dan kun je ook via DEGIRO zogenaamde cryptotrackers kopen. Hiermee beleg je niet direct in Polkadot (of andere crypto), maar volg je wel een tracker die de koers van Polkadot bijhoudt.

De komende maanden en jaren worden in ieder geval erg spannend voor Polkadot. Gaat het erin slagen om dé Ethereum-killer te worden? Ze hebben nog veel te bewijzen, maar ik ben ervan overtuigd dat ze dat de komende jaren ook zeker zullen doen.

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.