Investeren in jezelf Blog Calculator Nederlands Login

Wat zijn NFT's en hoe kun je hierin beleggen?

NFT's zijn razendpopulair geworden. NFT staat voor 'non-fungible token'. 'Fungible' betekent dat iets uitwisselbaar is.

Stel dat we beide 50 munten hebben van 1 euro. We stoppen die munten in een pot. Daar zitten nu 100 munten in. We schudden de pot en halen er elk 50 munten uit. Maakt het uit welke munten we eruit halen? Nee, want de waarde van elke munt is gelijk: 1 euro. Euromunten zijn dus 'fungible'.

'Non-fungible' is het tegenovergestelde. Stel dat we beide 50 populaire voetbalkaartjes hebben die in waarde verschillen. We doen ze in een pot, schudden de pot en halen er elk 50 voetbalkaartjes uit. Nu maakt het wel uit wie welke kaartjes eruit haalt, want de waarde verschilt per kaartje.

'Non-fungible tokens' zijn dus digitale creaties waarvan de waarde verschilt per creatie. En ze lijken telkens meer mainstream te gaan. Facebook heeft zichtzelf omgedoopt tot Meta om de focus op de 'metaverse' te benadrukken, waarin NFT's een belangrijke rol spelen. Het grootste museum ter wereld omarmt NFT's. Ubisoft wil NFT games maken. Zelfs UNICEF is ermee bezig. En er zijn verschillende bedrijven die kunnen inspelen op de 'metaverse' en NFT's, zoals Skillz.

Zelf probeer ik ook meer blootstelling te hebben tot NFT's. Een van de manieren is Efinity: het eerste NFT-project op Polkadot. Ik doe mee aan de zogenaamde parachain auction voor Efinity zodat ik Efinity-tokens krijg. Als je geen idee hebt hoe dat werkt, bekijk dan even dit artikel.

De wereld van crypto evolueert bizar snel. Ikzelf denk dat we uiteindelijk een metaverse krijgen waarin NFT's een belangrijke rol spelen. Maar het zal nog even duren voordat deze digitale wereld is opgebouwd. Daarom denk ik dat het juist nu belangrijk is om onderzoek te doen naar deze wondere wereld.

Succes!

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.